Botiga

Refugiats climàtics – Miguel Pajares

19,90

Miguel Pajares s’endinsa en el dilema sobre la consideració de refugiades de les persones expulsades dels seus països pel canvi climàtic. Inicia el llibre amb dos capítols sobre la crisi climàtica que responen fins i tot a les més feres teories negacionistes. La seua anàlisi també indigna per la inacció dels nostres governs que des de fa dècades coneixen la situació i han actuat de manera irresponsable. Les conseqüències devastadores ja es comencen a produir als països pobres, tot i que la principal causa és la sobreproducció i sobreconsum dels països rics.

 

La COVID-19 ens ha mostrat el vulnerables que som. No obstant això, l’amenaça que ha suposat està en una escala molt inferior a la que representa el canvi climàtic. L’autor ens amplia els detalls de la catàstrofe per diverses regions d’Àfrica, d’Àsia i de Llatinoamèrica i analitza els desplaçaments humans que produirà.

 

“Refugiats climàtics” exigeix canvis en les polítiques globals que no depenguen de lobbies ni multinacionals i formula propostes tant per a la lluita contra el canvi climàtic, com per a la gestió de les migracions.

Només en queden 2 en estoc

Descripció

Refugiats climàtics – Miguel Pajares.

 

SOBRE EL LLIBRE:

  • Títol: Refugiats climàtics. Un gran repte del segle XXI
  • Editorial: Rayo verde
  • ISBN: 978-84-17925-33-8
  • PVP: 19,90 €
  • Pàgines: 270 pàgines
  • Grandària: 14 x 21 cm
  • Enquadernació: Rústica amb solapes
  • Any: 2020

 

SOBRE L’AUTOR:

Miguel Pajares és llicenciat en Ciències Biològiques i doctor en Antropologia Social. És també membre investigador del Grup d’Investigació sobre Exclusió i Control Social, adscrit al Departament d’Antropologia Social de la Universitat de Barcelona, on també participa en l’elaboració d’estudis europeus per a la European Social Research Unit. Actualment és president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. Ha sigut impulsor d’altres associacions i va ser un dels responsables de SOS Racismo entre 1991 i 1996. Va dirigir l’estructura sindical dels CITE, Centres d’Informació per a Treballadors Estrangers, entre 1996 i 2000. Va ser també assessor extern del Comité Econòmic i Social Europeu entre 2000 i 2012. És autor de diversos llibres d’assaig, així com de nombrosos articles publicats en revistes especialitzades i en mitjans de comunicació. Els seus llibres d’assaig s’han centrat en temes com la immigració, l’asil, els drets humans o la lluita contra el racisme. A més, entre 2007 i 2010, va ser autor de l’Informe Anual Inmigración y Mercado de Trabajo, publicat per l’Observatori Permanent de la Immigració. En qualitat d’expert extern del Comité Econòmic i Social Europeu, va participar en l’elaboració de diversos dictàmens sobre immigració i asil. La seua primera novel·la, Cautivas (2013), que aborda el tràfic de dones, va ser finalista al Premi Nadal i al premi a la millor primera novel·la de gènere negre en la Setmana Negra de Gijón de 2014. Amb la seua segona novel·la, La luz del estallido (2015), va continuar cultivant el gènere negre de denúncia social, endinsant-se aquesta vegada en el racisme més extrem. La seua tercera novel·la, Aguas de venganza (2016), aborda els crims que pateixen immigrants i refugiats en la davantera sud. La seua última novel·la, Crímenes de hambre (2018), és abans de res una denúncia de la desigualtat profunda, que en un extrem té als qui moren per fam i en l’altre a les elits que concentren la riquesa a les seues mans.
Additional Information
Pes 395 g
Dimensions 14 × 21 × 1,5 cm
Ressenyes (0)

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Refugiats climàtics – Miguel Pajares”