Botiga

Una vida en Doñana – Begoña García González-Gordon

30,00

Aquest llibre meravellosament escrit per Begoña García González-Gordon i amb pròleg de Miguel Delibes de Castro (fill del escriptor Miguel Delibes), conta la vida i les històries d’un guarda del Vedat de Doñana, a través de la quals coneixem com transcorria la vida quotidiana de les persones que van poblar aqueix paradís natural.

 

El protagonista, Antonio Chico (1914-2001) va ser un home la vida del qual va transcórrer íntegrament allí. Antonio va viure en un món que ja no existeix i que, no obstant això, no s’ha perdut per sempre gràcies a ell, que ens va deixar el testimoniatge de la seua vida, que va saber comptar com ningú, ajudat per la seua estupenda memòria, la seua justa valoració dels fets i el seu meravellós poder de narració. A ell hem d’agrair-li el que, per boca seua, coneguem el que va ser una forma de vida en el passat. El que va ser, durant quasi un segle i fins hui, Una vida en Doñana.

 

A través dels seus records -fidelment recollits i embastats per l’autora- sabrem com va transcórrer la seua infància, la seua joventut i els detalls del seu treball com a guarda. Les seues paraules posseeixen la bella cadència de l’arcaic, i desperten aqueixa poderosa atracció que produeix l’escoltar a algú que parla d’allò que coneix molt bé i ho estima molt profundament.

 

El paisatge de Doñana també és present en aquest llibre, i les aquarel·les que l’il·lustren evoquen la bellesa i colorit dels seus paratges i recreen detalls de la vida del protagonista. La millor guia per a conéixer l’emblemàtic parc.

Esgotat

Descripció

Una vida en Doñana – Begoña García González-Gordon.

 

SOBRE EL LLIBRE:

  • Títol: Una vida en Doñana. Hechos, recuerdos y anécdotas de Antonio Chico, Guarda Mayor
  • Editorial: Los Papeles del Sitio
  • ISBN: 978-84-935892-4-0
  • PVP: 30 €
  • Pàgines: 350 pàgines
  • Grandària: 21 x 25,5 cm
  • Enquadernació: Tela estampada amb sobrecoberta en cartolina estucada
  • Any: 2007

 

SOBRE L’AUTORA:

Begoña García González-Gordon (Jerez, 1955), llicenciada en Periodisme i columnista setmanal del Diari de Jerez entre 2004 i 2011, ha publicat diversos llibres, entre ells “Una vida en Doñana” i “Las niñas de el altillo” (Los Papeles del Sitio, 2007).

 

Per a l’autora d’aquest llibre i la seua il·lustradora, Bibiana González-Gordon, primes entre si, Doñana sempre ha sigut un lloc pròxim i familiar, associat sempre a una persona en particular: Antonio Chico.

 

Ambdues comparteixen l’afecte i l’admiració que van tindre per aquest home, al qual van conéixer sent xiquetes i en la companyia de les quals van recórrer aquell lloc meravellós i van aprendre de les seues sàvies explicacions les raons per les quals Doñana és considerat un lloc únic en el món.

 

Un dia van decidir fer realitat un desig que havien sentit formular repetidament als membres de la seua família: “algú hauria d’escriure un llibre sobre Antonio Chico”, i juntes el van dur a terme. Begoña va transportar al paper els records, anècdotes i històries d’Antonio Chico, transcrivint fidelment aqueix particular estil seu de parlar i la seua magistral manera d’explicar-les. I Bibiana va il·lustrar aquelles històries amb les seues aquarel·les i fotografies.

 

Així va sorgir Una vida en Doñana, un llibre que -sens dubte- contagiarà a tot aquell que el llija del gran amor que el seu protagonista, Antonio Chico, va sentir per aquest paradís natural.

Additional Information
Pes 1610 g
Dimensions 21 × 25,5 × 3,3 cm
Ressenyes (0)

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Una vida en Doñana – Begoña García González-Gordon”