Botiga

Educomunicar el cambio climático – Sonia Parrat, Javier Mayoral

15,90

L’acord de la comunitat científica internacional respecte al canvi climàtic gira entorn de tres constatacions: aquest fenomen és un dels problemes amb majors repercussions per a tot el planeta; tots som d’alguna manera responsables d’ell; i per a mitigar els seus impactes i adaptar-nos en la mesura del possible urgeix prendre mesures que involucren a tots els agents socials.

Els mitjans de comunicació tenen una gran capacitat per a arribar a moltes persones, ampliar els seus coneixements i influir en les seues percepcions. Però fins a quin punt els missatges que difonen són eficaços tant per a informar i conscienciar sobre el problema com per a fomentar la participació racional de la societat?

 

L’ús que fan els mitjans de la seua funció educomunicadora és l’eix central del projecte “Canvi climàtic i participació social: la contribució dels mitjans de comunicació i les seues xarxes socials a la implicació ciutadana”, finançat per Santander-Universidad Complutense (PR108/20-21). Els seus principals resultats es mostren en els capítols d’aquest llibre des de les perspectives de la premsa, la televisió, les xarxes socials i l’educació.

Esgotat

Descripció

Educomunicar el cambio climático – Sonia Parrat (editora), Javier Mayoral (coordinador).

 

SOBRE EL LLIBRE:

  • Títol: Educomunicar el cambio climático. Contribuciones desde los medios de comunicación
  • Editorial: Tirant lo Blanch
  • ISBN: 978-84-18970-96-2
  • PVP: 15,90 €
  • Pàgines: 170 pàgines
  • Grandària: 15 x 21,5 cm
  • Enquadernació: Rústica
  • Any: 2022

 

SOBRE L’EDITORA I EL COORDINADOR:

Sonia Parrat Fernández. Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat del País Basc i doctora en periodisme amb esment europeu per la Universitat de Santiago de Compostel·la. Professora titular de Periodisme en la Universitat Complutense de Madrid i experiodista ambiental. Les seues línies d’investigació són la redacció periodística, el periodisme ambiental, el periodisme literari i el periodisme computacional. Compta amb tres sexennis d’investigació reconeguts per la CNEAI. Dirigeix el grup Investigació en Redacció Periodística: Estils, Narratives i Gèneres i és IP del projecte Santander-UCM Canvi Climàtic i participació social: la contribució dels mitjans de comunicació i les seues xarxes socials a la implicació ciutadana. Ha investigat en les universitats de Cambridge, Bergen, Harvard, Cornell, Columbia, Berkeley i Braga.

 

Javier Mayoral Sánchez. Doctor en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid i llicenciat en Filologia Hispànica. Professor contractat doctor en la Universitat Complutense. Els seus treballs de recerca s’han centrat en la narrativa audiovisual, l’ús de fonts d’informació i l’obra del columnista Francisco Umbral. Entre les seues publicacions cal citar Redacción periodística: medios, géneros y formatos (2013), El uso periodístico de las fuentes en radio y televisión (2009) y Redacción periodística en televisión (2008). Ha publicat obres que vinculen l’ensenyament del periodisme i la professió periodística, com a Periodismo herido busca cicatriz (2018). La seua carrera professional s’ha desenvolupat en els Serveis Informatius de Telemadrid entre 1991 i 2012.

Additional Information
Pes 215 g
Dimensions 15 × 21,5 × 0,9 cm
Ressenyes (0)

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Educomunicar el cambio climático – Sonia Parrat, Javier Mayoral”