Qui som?

TERRETA NETA

Terreta neta és una xicoteta empresa, molt xicoteta. Som Marla i Antonio, una parella que vivim des de fa temps intentant tindre una vida el més sostenible possible.

En 2019 vam conéixer a Bego, la iniciadora del projecte de Terreta neta un any abans, ja que veníem al seu espai a comprar coses per a casa, i quan ens va dir que Terreta neta buscava qui continuara amb el projecte, ens vam mirar i vam dir: “Ho fem? Ho fem!”. Des de llavors treballem perquè Terreta neta siga no sols un espai on trobar productes concordes a una filosofia de residu zero, sinó un lloc on pugueu aprendre a portar un estil de vida més sostenible, poder compartir experiències amb altres persones i on puguem continuar formant-nos amb les experiències de totes les persones que veniu a visitar-nos.

Però Terreta neta és sobretot un somni complit, una manera de repercutir positivament en aquesta societat també a través d’un consum responsable i de l’educació ambiental, per això tenim productes únics i originals. Molts d’ells fets a casa per nosaltres, amb amor i afecte, com s’han de fer les coses.

Des que vam començar amb aquest projecte hem pogut conéixer a moltes persones que estan realitzant projectes molt bonics i importants per tot el territori, així com compartir experiències i opinions amb moltes persones que han vingut al nostre espai, ajudant-nos a créixer tant personalment com professionalment. Gràcies de nou pel vostre suport!

Qui som - Terreta neta Valencia Botiga Tienda Zero Waste Botiga

MARLA

Hola! sóc Marla, l’altra meitat de Terreta neta.

Des que vaig conéixer l’espai, al poc temps de la seua obertura, i a Begoña, em vaig enamorar de la idea de poder fer un treball on desenvolupar i difondre l’aprenentatge sobre reducció de residus que ja veníem aplicant a casa des de feia alguns anys.

L’inici de la meua transició (constant i sense fi) cap a una vida amb menys fem puc fixar-ho en un dia concret, aquell dia que vaig veure sobre el banc de la cuina tants embolcalls de plàstic, que suposadament protegien els nostres aliments, i vaig pensar: “això no pot ser, hem de fer alguna cosa”.

Encara que si bé hi ha un dia que dius “prou”, tinc clar que aqueix moment és fruit d’un procés de presa de consciència prèvia, i això és precisament el que volem fer en Terreta neta, ser part d’aqueixa llavor i transició per a altres persones.

Compare sempre aquest procés amb la meua transició al veganisme, pel xoc i l’angoixa que produeix en molts casos la presa de consciència de la injustícia sobre els altres animals i sobre el medi ambient, i pel canvi d’hàbits, moltes vegades “boicotejat” pel sistema capitalista en el qual vivim.

A més aquest espai m’ha donat l’oportunitat d’incloure la meua altra passió i professió: soc perruquera de rastes. Així que Terreta neta comparteix espai també amb Rastas Naturales Dreadshop.

ANTONIO

Hola! Em presente: Sóc Antonio, una de les meitats que hi ha darrere de Terreta neta. A l’octubre de 2019 vaig decidir ficar-me en aquest projecte, després d’estar ja un temps pensant que volia acostar el meu treball a la meua manera de pensar… i mira, encara que semble una bogeria, m’atreia la idea de ser autònom i poder decidir jo sobre els meus horaris i, al cap i a la fi, decidir sobre la meua vida.

La meua formació és la de mestre d’Educació Física, i vaig exercir la docència durant 9 anys a Viena (Àustria). Allí va ser on vaig començar a interessar-me per portar un estil de vida més sostenible. Tot va començar intentant no traure el fem més de 2 o 3 vegades a la setmana, i a poc a poc, i sobretot gràcies a la persistència de Marla, ens vam endinsar en el món “zero waste” i ens vam adonar de l’impacte tan gran que el nostre consum té en el medi ambient.

Mentrestant, vam tornar a València i ací vam continuar amb aqueix estil de vida, però amb l’obstinació personal d’intentar aportar el meu granet d’arena a la consecució d’un món més sostenible. És per això que, entre neteges de platges, xarrades, cursos i llibres, també em vaig implicar activament a la política, ja que pense que és una línia d’acció molt important a l’hora de poder canviar coses, i vaig acabar com a regidor de Medi Ambient per Unides Podem a l’ajuntament d’Almàssera, la qual cosa em sembla un repte immens, però que alhora em fa molta il·lusió, sobretot perquè em permet conéixer a moltes persones amb les quals anar millorant una miqueta el poble i el món en què vivim, i de les quals aprenc molt.