Lectura en temps de crisi climàtica i sanitària

Lectura en temps de crisi climàtica i sanitària

La crisi sanitària originada per la covid-19 va fer que tinguérem que fer una pausa de tota la part d’educació ambiental que féiem en Terreta neta: xarrades, tallers, projeccions de documentals, club de lectura… tot va quedar pausat fins a un altre avís.

No obstant això el nostre projecte no sols està enfocat a tindre una tenda residu zero, sinó que volíem que fora més enllà i servira com un vertader espai de transició cap a una vida més conscient i sostenible, per la qual cosa vam passar (o millor dit: sobreviure) 2020 mancats d’una part de l’essència del nostre projecte.

Així que al gener vam decidir reactivar el nostre Club de Lectura perquè, senzillament, no podíem més, necessitàvem recuperar la part d’aprenentatge, d’espai crític, de reflexió. Vam plantejar començar amb un grup molt reduït de persones per a així poder complir totes les mesures d’aforament i distància de seguretat dins del nostre espai, i la veritat és que l’acolliment va ser espectacular, ja que de seguida es van ocupar totes les places disponibles i vam planificar la nostra primera trobada per a decidir quin llibre anàvem a triar per a llegir en aquesta reedició del club de lectura. Però clar, no comptàvem que la situació empitjoraria tant com perquè s’haguera de cancel·lar tota reunió social d’aquest tipus.

Reconeixem que va ser un desencís, però passar provisionalment el club de lectura a format online ens va brindar la possibilitat que persones que no anaven a poder estar presencialment en el nostre espai, tinguen l’oportunitat d’assistir de manera telemàtica també, la qual cosa hem de veure com un avantatge i una aportació més enriquidora al Club.

Però és que a més, el primer llibre que vam triar per consens va ser probablement el millor llibre que podíem haver triat per a iniciar aquest projecte. Es tracta del llibre “I ara jo què faig?”, d’Andreu Escrivà, un llibre que afronta el tema de la crisi climàtica d’una forma proactiva, optimista però realista, i que ens aporta eines per a poder afrontar aquest gran repte que tenim davant nostra. A més, per si això fora poc, és un llibre que podem trobar tant en castellà com en valencià, per a triar en la llengua que ens resulte més còmode llegir-ho, i està escrit per un divulgador i expert en canvi climàtic com és Andreu… i a més de la terreta.

Així que vos recomanem encaridament llegir aquest llibre i llegir-lo de principi a fi, que a més es llig súper fàcil, per a obtindre algunes eines de com ser el canvi des de baix que necessitem per a canviar aquesta situació.

Pròximament, quan ens puguem reunir el Club per a xarrar sobre el llibre, vos comptarem més coses d’ell.

Fins a la pròxima!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.